TREBINJCI SPREMNI POMOĆI Hidroelektrane na Trebišnjici ponudile na raspolaganje svoje osoblje nakon nesreće u Platu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Izvršni direktor za upravljanje sistemom Hidroelektrane na Trebišnjici Aleksandar Vujić ponudio je Hidroelektrani Dubrovnik pomoć nakon tragedije koja se dogodila u Platu.

"Redovno smo u komunikaciji sa kolegama iz HE Dubrovnik, solidarni smo u svemu što proživljavaju i sve naše osoblje im je na raspolaganju", kazao je Vujić u izjavi za Radio Trebinje prenosi Trebinjedanas.com. Iz Uprave HEP-a Vujuću su kazali kako su već angažirali dovoljno ljudskog kapaciteta i stručnih službi za izvanredne situacije iz cijele Hrvatske.

"Ispadom agregata manja je rasploživost HET-a. Elektroprivrda, naravno, neće dozvoliti da krajnji potrošači ostanu bez električne energije – trgovinom ili angažovanjem nekih zamjenskih kapaciteta sigurno će se nadomjestiti taj deficit koji je nastao havarijom. Ali, ovdje su u pitanju ljudski životi i ovom trenutku je najvažnije da posljedice u tom smislu budu što manje", istaknuo je Vujić.

Portal Trebinje danas danas piše kako su oba agregata Hidroelektrane Dubrovnik, od kojih je jedan iz sistema Hidroelektrana na Trebišnjici i pripada Elektroprivredi Republike Srpske, jučer bili van pogona zbog tragičnog požara u postojenju, u kojemu su dva radnika smrtno stradala, za jednim se još traga.

Popularni Članci