U Indiji šestorica silovala ženu pred mužem

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dawn.com
25-godišnjakinju su šestorica seksualno zlostavljala dok su joj muža zavezali za obližnje drvo i natjerali da gleda stravični prizor. IBNlive izvještava piše da je žrtva došla u bolnicu posjetiti brata kad su je muškarci opkolili pritom svladavši muža koji ju je pokušao obraniti.

Silovanje je suprug prijavio policiji odmah nakon što se dogodilo nakon čega su zločinci uhvaćeni i poslani na liječnički pregled. Identificirani su kao Kundan Mukhi (33), RaghBiswal (19), Gopi Mukhi (19), Balaram Mukhi (27), Sibaram Ghadei (20) i Chandan Mukhi (20).

„Dvojica čistača koji su radili u bolnici pratili su ženu koja je otišla do obližnjeg potoka da se osvježi. Uputili su joj nepristojne komentare, a kada se njen suprug usprotivio pretukli su ga i svezali za drvo. Pozvali su još četvericu muškaraca i silovali ženu“, kazao je inspektor Sudarsan Gangua, prenijeli su indijski mediji.

Budući da ovo nije prvi put da se dogodio ovako okrutan zločin nad ženama, javnost je brzo reagirala i izašla na ulice kako bi vršili pritisak na provedbu pravde i kažnjavanje počinitelja.  Također, zahtjevaju se veća prava žena u zemlji.

Zanimljiv je, ali i zastrašujući podatak da je u indijskoj metropoli Delhi tijekom prošle godine zabilježeno preko 700 silovanja što je 23 posto više nego godinu prije. Stručnjaci naglašavaju da treba uzeti u obzir da slučajeva ima još više, no ostaju neprijavljeni, piše vojvođanska  Autonomija.

 Tragično je to da se o problemu počelo razglabati tek nakon što je prije mjesec dana ubijena 23-godišnja studentica koja je brutalno silovana. U krivičnom je djelu sudjelovao i maloljetnik što još dodatno pogoršava stravičnost zločina. Trenutno je u tijeku 'brzo suđenje' od kojega javnost traži smrtnu kaznu.

Naime, ovakvi zločini postoje daleko duže stoga se o njima trebalo i prije raspravljati. Ipak, oni optimistični imaju nade u indijski sud te vjeruju kako će se promijeniti zakoni koji stoljećima favoriziraju muškarce.

U otvorenoj raspravi proteklih tjedana nastale su dvije struje. Dok jedna za drastičan porast zločina na ženama krivi utjecaj sa Zapada, druga pak smatra da su u pitanju ipak moralna načela i vrijednosti koje već dugo u prvi plan postavljaju jači spol. 

Popularni Članci