Župan Dobroslavić u Mostaru dogovorio projekte prekogranične suradnje: Pomoć Neumu, Čapljini i Doljanima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
U Mostaru je održan sastanak dužnosnika iz dvije susjedne županije, Dubrovačko-neretvanske i Hercegovačko-neretvanske, a na dnevnom redu bili su zajednički problemi, suradnja jedinica lokalne samouprave s obje strane veoma dugačke granice. 

Na sastanku je sudjelovao i saborski zastupnik Branko Bačić i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Na sastanku je utvrđeno da je rješenje vodoopskrbe i odvodnje Ivanice nužno, kao i da je potrebno razumijevanje i pomoć s hrvatske strane te da se oba dijela projekta moraju provoditi istodobno.

Potvrđena je pomoć Općini Neum za popravak cjevovoda, što je veoma bitno za očuvanje čistoće Malostonskog zaljeva, kao i početak projekta gradnje nasipa za obranu od poplava na desnoj obali Neretve, u Općini Čapljina. Dogovoreni su koraci u rješavanje pitanja izvorišta u Doljanima s kojeg se Metković opskrbljuje pitkom vodom i s time povezanog problema odlagališta otpada. Dogovoren je sljedeći sastanak u Dubrovniku na kojem će se uz ostalo govoriti i o utjecajima projekta Gornji horizonti na vode i ukupan okoliš u dvije županije.

Suradnja između županija je odlična što je bio zaključak sastanka, na čemu je župan Dobroslavić zahvalio kolegi Hercegu, gradonačelniku Bešliću i čelnicima općina: Ravno, Stolac, Neum i Čapljina, kao i gradonačelnicima i načelnicima iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Popularni Članci