Svim sredstvima protiv pušenja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Da su državne vlasti spremne na sve protiv pušenja svjedoči i nova kampanja britanskih vlasti koje su u reklame uključile šokantnu sliku cigarete iz koje raste tumor kako bi time dokazali da već nakon nekoliko cigareta dolazi do mutacije i razvoja karcinoma, prenosi BBC.

Sredstva oglašavanja za ovu reklamu su televizija, internet i posteri i to sve kako bi pobili mišljenje više od trećine pušača uvjerenih da su upozorenja o posljedicama pušenja zapravo iluzija.

Dame Sally Davies, vodeća djelatnica MInistarstva zdravlja izjavila je: " Zaista želimo doprijeti do svih pušača, no poglavito mladih koji nisu vidjeli naše prijašnje kampanje. Oni ne razumiju kakva se šteta događa unutar njihovih tijela te koji su njihovi rizici. " Na slijedecoj adresi pogledajte spomenutu šokantnu reklamu: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AIyqcST29wQ 

Mnoge države već dugi niz godina pokušavaju šokantnim reklamama pridobiti pažnju pušača, no problem je moć koju imaju vodeći prozvođači cigareta. Naime, preko marketinga sponzoriraju televiziju i internet stoga se mali broj oglašivača odriče novca kako bi poslao moralnu poruku. 

U fotogaleriji vam nudimo nekoliko anti-pušačkih oglasa iz različitih zemalja. Djeluju li takve reklame na vas? 

Popularni Članci