Vinkovački natječaj, objavljen u dubrovačkom tjedniku, obišao Hrvatsku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Brojni Dubrovčani, ali i ostatak Hrvatske, od jučer masnovno na svojim Facebook profilima dijele fotografiju natječaja za ravnatelja Vrtića Kosjenka u Vinkovicima, objavljenu u jednom dubrovačkom tjedniku. Iako je natječaj objavljen potpuno legalno i sukladno zakonskom okviru, ono što stvara sumnju je činjenica što je objavljen u dubrovačkom tjedniku.

Ovu inicijativu pokrenuo je upravo Dubrovački dnevnik, a s ciljem kako bi informacija o natječaju dospjela do šire javnosti i kako bi se razotkrila ova potencijalna manipulacija. Nažalost, moguće je da se radi o čestoj praksi u Hrvatskoj, kojom se potencijalne kandidate za neko radno mjesto nastoji eliminirati "u nultom krugu" tako da za natječaj uopće ne saznaju.

Pod naslovom: "Natječaj za ravnatelja Vrtića Kosjenka u Vinkovicima se objavio u tjednoj dubrovačkoj tiskovini. Sharajte, pa da im zajebemo logiku!", tekst je koji prati fotografiju.

Do sada je fotografiju podijelilo preko četiri tisuće ljudi diljem Hrvatske koji pozivaju na ponavljanje natječaja, a informaciju su objavili i drugi mediji u Hrvatskoj.

Popularni Članci