Vlahušić o slanju pisama pacijentima: Ispričavam se onima kojih se nisam sjetio

Autor: dubrovackidnevnik.hr
GONG je jučer javno objavio tekst u kojem navode kako je Andro Vlahušić počinio kazneno djelo zlouporabe osobnih podataka tako što je ''kao liječnik svojim pacijentima slao pisma u kojima ih poziva da izađu na izbore i glasaju za njega i njegovu listu.''

I prije GONG-a, Vlahušića je već Kaznenom odjelu dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva prijavila kandidacijska lista grupe birača nositelja Igora Miošića "SRĐ JE GRAD."


'Od 1989. godine radim samostalno u Centru za dijabetes. Radim redovito, u ambulanti sam svakog ponedjeljka, uključujući i ove sve četiri godine, i ovaj ponedjeljak nakon izbora. Punih 10 godina bio sam jedini dijabetolog. Do sada sam napravio nekoliko desetaka tisuća pregleda, a osnovao sam i Društvo oboljelih od dijabetesa prije 20 godina,' rekao je Vlahušić pojašanjavajući što se dogodilo.


' Sjećam se mnogih svojih pacijenata, nažalost, ispričavam se onima kojih se nisam sjetio. Svi imaju moj broj mobitela i kućni telefon, sretan sam kad im se mogu javiti i uvijek im se javim. Ispričavam se onima kojima se nisam javio i koji nisu dobili moje pismo. Nema govora da je prekršen neki zakon Republike Hrvatske. Bez spominjanja bilo kakvih osobnih podataka, moji pacijenti kojih sam se sjetio su dobili jedno ljubazno pismo, naslovljeno imenom i prezimenom. Ništa drugo. Direktno se ovim putem ispričavam onima s kojima sam radio 26 godina, nažalost, neke sam zaboravio i žao mi je zbog toga i što nisu dobili moje pismo obraćanja,' zaključio je Vlahušić.

FOTO: Vlahušić prilikom izleta na Lokrum sa svojim pacijentima i članovima Društva za zaštitu od šećerne bolesti

 

Popularni Članci