A SAD RADITI NA DJECI! Đaci u Gradu ubuduće će pohađati jednosmjensku nastavu

Autor: Vedran Salvia
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i predsjednik Zaklade Caboga Stiftung dr. Ivo Felner potpisali su danas dva milijuna eura vrijedan Ugovor o donaciji kojim Zaklada osigurava financiranje izrade projektne dokumentacije, obnovu i uređenja zgrada Osnovne škole „Marina Getaldića“ na dvije lokacije.

Dakle, radovi će se izvoditi u Ulici Ilije Sarake br. 7, u zgradi koju je Dubrovačka biskupija ustupila Gradu na korištenje bez naknade za potrebe organiziranja osnovne škole, te u Ulici Nikole Gučetića br. 1, gdje je smještena školska zgrada Centar. Ideja vodilja ovog projekta rješavanje je potrebe OŠ Marina Getaldića za napuštanjem prostora Gimnazije Dubrovnik gdje se odvija dio nastave, a temelji se i na  ideji revitaliziranja zapuštenih objekata unutar zidina s konceptom „povratka stalnog života“ u Grad.

- Ovo je zaista vrijedna donacija, uostalom radi se o ulaganju u osnovnoškolstvo. Jedan od  naših prioriteta je uvođenje jednosmjenske nastave. Osnovna škola Marina Getaldića je kombinirala svojuu nastavu s Gimnazijom Dubrovnik. Imali smo probleme u ovom projektu, ali došli smo do rješenja. Najviše zahvaljujući gospodinu Felneru. Hvala mu na ustrajnosti. U trenucima kad smo mi odustajali on nas je tjerao naprijed. - kazao je gradonačelnik Franković.

Ivo Felner je rekao kako je Zaklada aktivna 15 godina, dodajući kako se počelo s obnovom Kaboge, kao i zgrade u Ulici braće Andrijića gdje sad žive četiri obitelji s osmero djece. Uz pomoć Zaklade obnovljena je i Biskupska palača.

- Škola je kulminacija naših aktivnosti jer će djeca imati optimalne uvjete za nastavu. Ako dijete dobije dobar početak obrazovanje to djeluje cijeli život. Postao sam kemičar jer mi je učitelj u drugom razredu osnovne škole pokazao kako se destilira voda. Ovdje imamo fantastične talente. - istaknuo je Felner.

- No, sad se mora raditi i na djeci! - kazao je kroz smijeh Felner.

- Radit ćemo na djeci, gospar Ivo. - u jednako šaljivom tonu odgovorio mu je gradonačelnik Franković.

Popularni Članci