'Božo Lasić nije povjernik HDZ-a Konavala kako se lažno predstavlja'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
„Ovim putem htio bih obavijestiti cjelokupnu javnost da smo skupili potpise gotovo cijelog članstva HDZ-a Konavala i sazvali izvanrednu izbornu skupštinu, kako je i predviđeno. Skupština će se održati u nedjelju, 24. ožujka u 19 sati u Domu kulture u Cavtatu“, stoji u priopćenju Nikše Trojanovića.

Nadalje, Trojanović je napomenuo kako „Božo Lasić nije povjernik HDZ-a Konavala kako se lažno predstavlja, već predsjednik bivšeg i sada nepostojećeg povjerenstva koje je bilo dužno sazvati izbornu skupštinu HDZ-a Konavala, ali on to nažalost nije učinio ni u krajnjim rokovima, niti se očitovao o razlozima zbog kojih skupština u zadanim rokovima nije bila održana. Prema tome, njegovo djelovanje u HDZ-u je nelegalno jer ne poštuje Statut i članove. Božo Lasić je u svim strankama do sada preživio jer nije sazivao skupštine, ali te stranke nisu preživjele.“

Predsjednik općinske organizacije HDZ-a Konavala citirao je u priopćenju i Statut: „Predsjednik općinskog odbora bira se i razrješuje na skupštini općinske organizacije HDZ- a natpolovičnom većinom glasova nazočnih izaslanika.“ Time je poručio kako je upravo on legalni i legitimni predsjednik sa svim pravima i obvezama, te ga može razriješiti samo skupština.

„U nedjelju će se u Cavtatu održati legalna skupština HDZ-a na kojoj će članovi HDZ-a  izabrati svoje vodstvo i predložnike stranke na lokalnim izborima. Izabrat će one koji imaju hrabrosti i obraza stati pred njih i tražiti njihovo povjernje. Od nedjelje nikada više vodstvo i predložnici HDZ-a u Konavlima neće biti nametnuti. Zato pozivam sve članove HDZ-a da se temeljem svog demokratskog i statutarnog prava u nedjelju kandidiraju za stranačka tijela i da izaberu vodstvo koje će voditi HDZ u narednom razdoblju i vratiti mu poštenje i čovječnost“, zaključuje tako Trojanović svoje obraćanje javnosti.

 

Popularni Članci