NEKI SU SE ČAK I OKUPALI Dan otvorenih vrata u NP Mljet privukao više od 200 posjetitelja željnih rekreacije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Np-mljet.hr
Povodom obilježavanja 59. rođendana i završetka sezone, dana 26. listopada, u subotu u Nacionalnom parku Mljet obilježen je Dan otvorenih vrata.

Po posljednji put u ovoj godini u luku Pomena pristao je katamaran Krilo Eclipse, koji je i ove godine, sad već tradicionalno osigurao besplatne karte putnicima otočanima. Osim susjeda otočana s Korčule i Hvara, besplatnom razgledu pridružila se i nekolicina žitelja Dubrovačko-neretvanske županije, koji su došli trajektnom linijom na relaciji Prapratno-Sobra.

Ovom prigodom svim posjetiteljima, kojih je bilo preko 200, omogućen je besplatan obilazak najstarijeg morskog zaštićenog područja. Uz pratnju vodiča Nacionalnog parka Mljet posjetitelji su obišli glavne atrakcije Parka, Veliko i Malo jezero te se novim električnim brodom prevezli na otok Sv. Marija s benediktinskim samostanom iz 12.stoljeća. Grupa planinara s Korčule je krenula u obilazak Parka pješačkim stazama sve do Montokuca, predivnog vidikovca, s kojeg se pruža pogled na mljetska jezera.

Posjetitelji željni rekreacije proveli su vrijeme u vožnji biciklom oko slanih jezera i drugim brojnim stazama po povoljnoj cijeni najma bicikli. Neki su se ostali kupati na Malom jezeru jer vrijeme je bilo idealno za sve vrste aktivnosti. Najmlađi sudionik na manifestaciji je bila jedno i pol mjesečna beba.

NP Mljet nastavlja s aktivnostima proslave 59. rođendana, o kojima možete doznati više na službenim stranicama.

Popularni Članci