DANI ZELENE MENESTRE, KONCERTI, SAJMOVI Bogat program 'Mirisa Božića', provjerite što vas sve čeka (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Udruga Agroturizam Konavle danas je predstavila program 12. Mirisa Božića u Konavlima, koji se ove godine održavaju od 21. do 29. prosinca, a riječ su imali predsjednik udruge Ivo Mujo, članovi Izvršnog odbora Andrejko Marinović i Nino Đano te tajnica Jelena Gale Pregelj. 

I ove godine pripremili su bogat program koji će započeti u subotu, 21. prosinca uz prigodan program uz goste, show cooking, gastro specijalitete, glazbu i degustacijsko-prodajni sajam, a sve to ispred crkve sv. Nikole i prostorijama KUD-a Čilipi. U nedjelju, 22. prosinca posjetitelje očekuje degustacijsko-prodajni sajam u prostorijama KUD-a Čilipi kao i božićni koncert 'Ususret Božiću' uz izvedbu Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Mješovitog zbora Libertas i gostiju, s početkom u 18:00 sati u crkvi sv. Nikole. 

Novitet je svakako i radionica za djecu koja će se održati u Etnozbirci Bokarica, a svi zainteresirani će imati priliku poslušati i zanimljive priče o Konavlima na različitim lokacijama.

U ponedjeljak će svi zainteresirani moći uživati u 'Večeri za zagrijevanje' koja predstavlja glazbeno-zabavno-degustacijski program koji će se održati u izletištu Ivankovi (OPG Zvrko) u Drveniku, s početkom u 18:00 sati. 

U četvrtak, 26. prosinca, održat će se kulturni program i predstavljanje kalendara Agroturizma Konavle u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, s početkom u 18:00 sati.

Preko vikenda, od 27. do 29. prosinca, svi zainteresirani će moći uživati u 'Danima zelene menestre, baštine i vina' koja će trajati svakog dana od podne do 21:00 sati. U nedjelju 29. prosinca zakazano je zatvaranje manifestacije uz grupu Dalmatino u Domu kulture na Grudi. Koncert ima humanitarni karakter. 

Mujo je kazao nešto više o novom konceptu otvaranja manifestacije. 

"Manifestaciju ćemo otvoriti 21. prosinca s početkom u 15:30 sati u Čilipima. Pozvali smo sve naše prijatelje, agroturizme iz Sv. Petra u Šumi, Baranje i Međimurja i na jedan simboličan način spojili krajnje točke Republike Hrvatske. Uz degustacijsko-prodajni sajam koji će se, ako nas vrijeme posluži, održati na otvorenom, priredili smo i radionicu pripreme tradicijskih jela, kako iz naših krajeva, tako i iz krajeva naših prijatelja," izjavio je Mujo. 

Gale Pregelj je predstavila novitete i pogodnosti, s posebnim naglaskom na ulaznicu za 'Mirise Božića'. 

"Ove godine imamo novi vizual na našim letcima i plakatima, a ove godine ćemo izdati i posebnu dvojezičnu brošuru sa svih 20 punktova koji će se moći posjetiti tijekom Mirisa Božića. Ove godine u Mlinici Pišta sudjelovat će četiri vinara koji rade na tome da imaju svoju kušaonicu, ali imaju izvrsna vina. Poučeni našim prošlogodišnjim edukacijskim putovanjem u Slovačku gdje smo posjetili njihove Dane otvorenih vrata, odlučili smo uvesti vinsku ulaznicu. Ona će iznositi 80 kuna, a uključuje degustaciju na svim punktovima, čašu Agroturizma Konavle i dva kupona u vrijednosti od 60 kuna. Te kupone je kasnije moguće zamijeniti za boce vina. Vina će se degustirati u posebnim čašama Agroturizma Konavle," kazala je Gale Pregelj koja je najavila kako će se manifestacija promovirati i u Splitu. 

Ni ove godine neće nedostajati smijeha i zabave. 

"Na 'Večeri za zagrijavanje' ćemo predstaviti konavoske tradicijske bićerine i zavajune, specifično piće Konavala, koje se posluživalo u iznimno rijetkim prilikama. Ponukani prethodnim uspjesima naših programa poput 'Ljubav je u Konavlima', odlučili smo se prirediti još jedan humoristični program. Skečeva i smijeha neće nedostajati, a događaju će prisustvovati i neka lice s estrade ," najavio je Marinović.

Predstavljanje je glazbenim izvedbama uveličao Antun Toto Rilović, a tradicionalnu zdravicu održao je Ilija Kesovija. 

Popularni Članci