DOMAĆA INVESTICIJA Županija dala zeleno svjetlo izgradnji turističkog naselja Canavia u Mikulićima (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Odlukom Županijske skupštine donesenom na Sjednici održanoj 11. ožujka ove godine, usvojene su Izmjene i dopune Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije, a objavom u Službenom glasniku ta je Odluka postala i službeno valjana.

Ovom je Odlukom stvorena prostorno-planska pretpostavka ostvarivanju Projekta Canavia kojega priprema investitor - tvrtka Turističko naselje Canavia d.o.o. iz Mikulića, poručuju iz tvrtke Turističko naselje Canavia d.o.o. 

Na ovaj način dano je zeleno svjetlo izgradnji istoimenog turističkog naselja koje će se graditi na području Mikulića u Općini Konavle.

Tako je u prostornom obuhvatu od 233,5 hektara otvorena nova turistička zona – Canavia u kojoj se Planom dopušta izgradnja turističkog naselja ukupnog smještajnog kapaciteta 1200 postelja u hotelima i vilama uz širok spektar objekata i sadržaja iz područja športa i rekreacije.

Ovaj prostorno-planski okvir omogućava razvoj projekta Canavia kojeg investitor u suradnji s vlasnicima zemljišta, suinvestitorima i poslovnim partnerima priprema već niz godina.

Stvorili smo suradnju koja je rezultirala smjernicama za koncepciju projekta u duhu održivog razvoja, a na parametrima prihvatljivima za sve subjekte i sve interese koji u njemu sudjeluju. Razvili smo poseban model prema kojemu investitor planira ostvariti ovaj složeni i zahtjevni projekt. Sigurno je kako ovaj projekt može biti pilot projekt ovakvih sadržaja u Republici Hrvatskoj pa smo ga zato nazvali ''Canavia model.'' Projekt razvijamo u zoni Canavia na iznimno lijepom i vrijednom prostoru, između Cavtata i Prevlake, na relativno velikoj površini kako bi se osigurala izgradnja prihvatljivim urbanističkim i arhitektonskim rješenjima uz planiranu opsežnost raznovrsnih dodatnih sadržaja. Izgradit će se turističko naselje kojim će se primjereno valorizirati vrijedan ruralni  - prirodni prostor Mikulića i sukladnoj tradicijskoj gradnji i življenju na području Konavala.

Turističko naselje Canavia koncipiramo kao park naselje tipa mediteranski ruralni resort koji će sve zahtjevnijim gostima nuditi mirni boravak daleko od prepunih plaža i urbanih naselja. Plaže se pretežito uređuju na autohtonim kamenim liticama uz otvorene i zatvorene bazene s talasoterapijom i drugim vidovima zdravstvenog turizma, a s pogledom na beskrajno plavi obzor i u okruženju bogate mediteranske vegetacije.

Ponuda ovog turističkog naselja koncipira se u duhu suvremenih potreba turističkog tržišta što sinergijski nadopunjuje postojeću ponudu Konavala i doprinosi razvoju Konavala kao jedinstvenog cjelogodišnjeg turističkog odredišta.

Nedvojbeno je kako će 1200 postelja značajno povećati turističku potrošnju na ovom području. Posjetitelji Turističkog naselja Canavia veći dio vremena provodit će u okolici  u potrazi za novim doživljajima i iskustvima iz života Konavala. To je ujedno dodatni poticaj produljenju sezone na ovom području.

Izgradnju naselja financira investitor – tvrtka Turističko naselje Canavia d.o.o. koja će se strukturno oblikovati na načelima partnerstva vlasnika zemljišta i više fizičkih osoba u svojstvu suinvestira i kondominijskog načina poslovanja. Projekt je pogodan za korištenje financijskih sredstava iz EU izvora.

Projekt podupiru Ministarstvo turizma, Dubrovačko - neretvanska županija, Općina Konavle i Mjesni odbor Mikulići.

Tvrtka Turističko naselje Canavia d.o.o., sa svojim stručnim suradnicima, a posebno tvrtkom Alfaplan d.o.o. za prostorno planiranje, urbanizam, arhitekturu i consulting nastavlja na temelju planskih uvjeta iz županijskog Prostornog plana pripremati daljnje aktivnosti razrade planova i projekata za navedenu turističku zonu.

Uvjereni smo kako će se ovaj projekt ostvariti u razumnom roku, na zadovoljstvo svih sudionika uz izniman doprinos ponudi Konavala i cjelokupnog hrvatskog turizma,' naovdi se u priopćenju za javnost kojeg potpisuje prokurist tvrtke Turističko naselje Canavia d.o.o. Antun Komaić. 

Popularni Članci