DOŠAO I NA MLJET Ribafish u avanturi života (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Domagoj Jakopović Ribafish je u sklopu projekta RokOtok došao je u Nacionalni park Mljet u srijedu.

RokOtok je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini. Njegov otac Domagoj Jakopović, poznatiji kao RibaFish, odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt.

Ideju za ovaj jedinstveni projekt kojim želi povezati sve nastanjene hrvatske otoke, njih pedeset, dobio je pišući knjigu RokOtok.

Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira svu zainteresiranu djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

U prvoj, ovogodišnjoj etapi ove plivačko – edukativne avanture koja je započela 6. srpnja na plaži Lapad u Dubrovniku i s koje se otisnuo prema Koločepu, planirano je obići 17 otoka. Četvrti dan avanture, 9. srpnja, sa Šipana je doplivao do juga otoka, a u Nacionalnom parku Mljet je 10. srpnja održao predavanje o važnosti očuvanja okoliša, s posebnim naglaskom na ekološko zbrinjavanje otpada. U sklopu predavanja je organizirana i zanimljiva igra za djecu te su svi sudionici nagrađeni posebnim poklonom koji je sadržavao i knjigu RokOtok. Cijeli događaj su uveličale i plesačice plesne skupine "Calypsice".

Javna ustanova "Nacionalni park Mljet" podržala je ovaj hvalevrijedan projekt osiguravši smještaj i vez za sudionike projekta te razgled glavnih atrakcija NP Mljet.

Jutros, 11. srpnja Ribafish je nastavio s avanturom zaplivavši iz Pomene prema Korčuli uz pratnju čuvara prirode NP Mljet.

INTERVJU Ribafish pliva za svog stradalog sina: Kad ostanete bez onoga koga volite, shvatite važnu životnu poruku!

Popularni Članci