DOZNAJEMO Idućeg tjedna ići će se u školu, evo kad će se ponovo štrajkati u našoj županiji!

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Goran Mratinović
Idućeg tjedna dubrovački školarci ići će u škole, doznaje Dubrovački dnevnik. Naime, kako je poznato, štrajk je cirkularan, što znači da se svakog dana štrajka u drugim županijama. Županija dubrovačko-neretvanska tako nije na redu nadolazećeg tjedna.

Dakle, štrajk se održava u organizaciji Sindikata hrvatskih učitelja i Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, koji su tako odlučili da će se štrajkati cirkularno. Prvog dana štrajka obrazovni sustav u cijeloj državi nije funkcionirao, a nakon toga jednostavno se čeka svoj red za štrajk. Tako se primjerice danas štrajka u županijama: Dubrovačko-neretvanskoj, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Varaždinskoj i Međumurskoj.

U ponedjeljak će štrajkati županije: Krapinsko-zagorska, Zagrebačka, Virovitičko-podravska, Koprivničko-križevačka i Bjelovarska. U utorak se u školu neće morati ići u županijama: Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj,Požeško-slavonskoj i Brodsko- posavskoj. U srijedu su pak na redu županije: Istarska, Karlovačka, Sisačko-moslovačka i Osječko baranjska. U četvrtak će se štrajkati u županijama Vukarsko-srijemska, Šibensko-kninska  i Zadarska, a u petak u Gradu Zagrebu.

Ukoliko se nešto ne promijeni, Dubrovačko-neretvanska županija neće doći na red prije 21. listopada,. Naravno, postoji mogućnost i da  se u međuvremenu dođe do cilja, odnosno da dođe do dogovora s Vladom Republike Hrvatske.

Podsjetimo, sindikati svakog dana obaviještavaju koja je županija iduća po ovom rasporedu.

- Svakog dana do završetka štrajka, a to znači dok se ne ispune naši zahtjevi od kojih ne odustajemo, u 12 sati obavještavat ćemo javnost o tome koje škole sljedećeg dana štrajkaju. -rekao je danas Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama. 

Popularni Članci