EU TJEDAN: DUNEA i DURA predstavile EU projekte

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
U sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata, Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA  u suradnji s Razvojnom agencijom grada Dubrovnika DURA je u petak 11. svibnja ispred palače Sponza predstavila uspješne projekte sufinancirane iz fondova Europske unije.

Informativni štand obišli su župan Nikola Dobroslavić, koji je pozdravio uspješno povlačenje financijskih sredstava i realizaciju velikog broja projekata na području Županije te direktorica DUNEA-e Melanija Milić.

Na informativnom štandu građani su imali priliku saznati više o procesima apliciranja i provedbe projekata kao i detalje o najuspješnijim projektima. Između ostalog, predstavljen je projekt URBAN-WASTE u sklopu kojeg se razvijaju urbane strategije gospodarenja otpadom u turističkim gradovima i mjere za  bolje upravljanje otpadom u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a s posebnim naglaskom na morski otpad.

Predstavljene su i dvije tematske turističke staze koje je oformila Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s DUNEA-om u okviru krovnog projekta Rural Dubrovnik Neretva: Pelješac – vinsko carstvo i Neretva – dolina života. Na štandu je bilo svim posjetiteljima ponuđeno novo izdanje brošure u kojoj su navedeni svi turistički subjekti Pelješca, a koje je  tiskano u sklopu projekta „Povijest na zrnu soli“. Također, svim zainteresiranima podijeljeni su razni promotivni materijali.

Dani otvorenih vrata EU projekata realizirani su u sklopu programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i kampanje koju provodi Europska komisija pod nazivom Europa u mojoj regiji, a cilj kampanje je potaknuti građane da otkriju i nauče više o projektima koje Europska unija financira diljem Europe. Dani otvorenih vrata EU projekata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji održavaju se od 5. do 13. svibnja.

Popularni Članci