Izrada Županijskog program za mlade nastavljena radionicama u Orebiću

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dnž
U sklopu izrade Županijskog programa za mlade, zajedničkog projekta Dubrovačko-neretvanske županije i Europskog doma Dubrovnik, održane su radionice za mlade i sve one koji skrbe o mladima na području Orebića

Dosada su, u sklopu projekta, radionice održane u Metkoviću, Pločama i Stonu, a u planu su i radionice za područje Konavala te otoka, kako bi se obuhvatila cijela županija.

U zgradi Općine Orebić održane su dvije radionice; prva je bila namijenjena zaposlenicima Općine Orebić i ustanova koje skrbe o mladima te članovima udruga koje rade s mladima, a u radionicama je sudjelovao i županijski vijećnik Ivica Dajak. U drugoj su radionici sudjelovali maturanti iz Orebića, polaznici SŠ Petra Šegedina u Korčuli, a u fokusu rasprave je bilo osam područja od značaja za mlade: obrazovanje, zapošljavanje, socijalna zaštita i uključivanje, zdravlje, aktivno sudjelovanje mladih u društvu, kultura, mladi u europskom i globalnom okruženju te volontiranje.

Za razliku od sudionika nedavno održanih radionica u Stonu, sudionicima ovih radionica nije bilo poznato postoje li na području njihove općine prostori u državnom ili općinskom vlasništvu koji bi mogli biti prenamijenjeni u poduzetničke inkubatore ili mjesta za okupljanje mladih, kojih u Orebiću, istaknuto je, nedostaje. Mladi su predložili da Općina, Županija, škole i udruge kroz suradnju nastave pružati informacije mladima o programima koji se za njih nude te savjetovati u području profesionalnog usmjeravanja i usavršavanja.

Sudionicima radionica ovom je prilikom predstavljen i program županijskog info-centra za mlade.

Popularni Članci