KATASTROFA NA LASTOVU Po prvi put, u 90 godina, zatvoren jedini dječji vrtić

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IB
Dvadesetak djece koja pohađaju jedini vrtić na Lastovu od danas nemaju vrtić. Prvi put od svojeg otvorenja (1930-ih godina ), vrtić na Lastovu je zatvoren.

Dječji vrtić Lastavica ustrojen je pri OŠ Braća Glumac u općini Lastovo, a ravnateljica vrtića Vedrana Ortika Medini u razgovoru za Index rekla je da djelatnici vrtića od travnja ne primaju plaću jer je općina, koja je njihov osnivač, u blokadi.

"Nad računom općine je ovrha i ona je u blokadi. Tako od travnja naši djelatnici - dvije odgajateljice, kuharica koja je ujedno i spremačica te medicinska sestra koja nam je prijavljena na četiri sata - ne primaju plaću. Jedna odgajateljica nam je na bolovanju od prije ljeta, a ova druga je odradila sama cijelo ljeto i sad je otišla na bolovanje tako da nam nema tko čuvati djecu. Ne može više sama obavljati ovako zahtjevan posao. Mjesecima je sama radila i to bez plaće te se brinula o 20-ak djece od tri godine starosti pa sve do predškolaca. Još je dugo i izdržala s obzirom na naporan posao s toliko djece", ispričala je Ortika Medini.

Osim vrtića bez plaće su, kaže, i djelatnici općinske tvrtke Komunalac, udruga Val kao i djelatnici Općine.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Popularni Članci