KONAVLE Predlaže se gradnja nove zgrade OŠ Cavtat na Rajkovom dolu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Općina Konavle
Načelnik Općine Konavle i potpredsjednik Općinskog odbora HDZ-a Božo Lasić podnijeli su na sinoćnjem Općinskom odboru HDZ-a Konavle izvješće o radu u razdoblju od prošlog Dana općine Konavle do danas u kojem su među ostalim pobrojani odrađeni projekti i oni u planu, a Lasić se posebice osvrnuo na pitanje rješavanja problema Osnovne škole i Dječjeg vrtića u Cavtatu.

Načelnik Lasić je istaknuo kako je na sjednici Općinskog vijeća usvojen UPU Cavtat sa Zvekovicom, kojim su definirane granice za diobu zemljišta na novoj lokaciji za izgradnju škole na Rajkovom dolu, nakon čega bi država trebala ustupiti to zemljište Općini za potrebu građenja nove škole.

Općinski odbor HDZ-a dao je jednoglasnu podršku planu izgradnje nove zgrade OŠ Cavtat na lokaciji na Rajkovom dolu.

''Županija predlaže gradnju na postojećoj lokaciji i mi surađujemo usko s njima tu. Razmatramo obje varijante, ali u slučaju gradnje na staroj lokaciji imamo problem izmještanja djece kako iz škole tako i iz vrtića, ali i osiguranja prijevoza. Nadalje u tom slučaju bi morali rušiti i vrtić i školu, a dok nam je država obećala sredstva za izgradnju škole, dodatnih 30-ak milijuna kuna za novi vrtić jednostavno nema. Cavtat ne možemo i ne smijemo ostaviti bez vrtića'', rekao je načelnik Lasić.

Popularni Članci