KONFERENCIJA SDP-OVOG KANDIDATA 'Županija vrši kontinuiranu nepravdu nad Općinom Konavle!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Kandidat SDP-a za dubrovačko-neretvanskog župana Davor Penić održao je konferenciju za medije u Cavtatu na temu županijske nebrige za općinu Konavle.

Penić je istaknuo kako je konferencija sazvana s ciljem ukazivanja na činjenicu kako trenutna vlast naše županije, na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem, vrši kontinuiranu nepravdu nad općinom Konavle. 'Županija uporno ne želi dopustiti otvaranje županijske lučke uprave ovdje u Konavlima, odnosno u Cavtatu. Naime, prije tri godine, općina je krenula s inicijativom da izgradi vlastitu upravu. Odmah u startu, župan Dobroslavić je, s obrazloženjem da, po prijedlogu novog nacrta zakona, neće biti moguće osnovati nove županijske lučke uprave. No, s druge strane, druge uprave, u Vela luci, Dubrovniku i Korčuli su zaživjele', kazao je Penić.

Također je istaknuo kako bi, da je inicijativa odobrena, 30 posto prihoda bi ostajalo u Cavtatu te bi se bolje gospodarilo ovim akvatorijem.

SDP-ov kandidat za župana osvrnuo se i na područje poluotoka Molunta. 'To područje je, nažalost, u Domovinskom ratu pretrpjelo velika razaranja. Prije toga, Molunat je imao školu, poštu, a sad tamo ne možete naći ni prodavaonicu. Pravilnim gospodarenjem i proširenjem lučkog područja i na Molunat, tamo bi se mogla pokrenuti inicijativa za izgradnju ribarske luke, rješenje pitanja kanalizacije i sama revitalizacija područja', naglasio je Penić.

Treća točka koju je Penić izložio bilo je pitanje Prevlake. Istaknuo je kako je vrlo bitno da se, prije početka turističke sezone, otvori pomorski granični prijelaz. 'S ova tri primjera želio sam pokazati kako Županija ne vodi brigu za našu najjužniju općinu koja je naš najveći ponos i koja je pretrpjela najveća razaranja u ratu', zaključio je Penić.

Popularni Članci