Kuzma Tomašić poručio županu: Založite se kod državne banke da otvori poslovnicu na Lastovu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na Lastovu je nedavno najavljeno zatvaranje poslovnice OTP banke, korisnicima je preporučeno da usluge obavljaju u idućoj najbližoj, a to je na Korčuli. Navedena odluka je razočarala otočane zbog čega je reagirao i potpredsjednik ŽO SDP-a DNŽ Kuzma Tomašić, inače načelnik općine Smokvica na Korčuli. Njegovo priopćenje upućeno županu Dobroslaviću prenosimo u cijelosti.

"Ovih dana doznajemo kako zatvara jedina poslovnica banke na otoku Lastovu, otoku s prirodnih ljepota, toliko razvojnog potencijala, a toliko nebrige Županije za taj isti otok.

Župane, znate li gdje je Lastovo? Znate li što znači krenuti iz kuće u tri sata ujutro, a vratit se u 9 navečer kako bi uplatili polog, ili koristili neku drugu uslugu poslovne banke. Da, dobro ste pročitali, 18 sati za obavit posao od 10 minuta?!? Znamo da banka koja se zatvara nije županijska, nije državna. Znamo da je to poslovna odluka privatne banke. Ali isto tako znamo da su Vam često „puna usta“ skrbi i brige za naše otoke, za olakšanje života otočana.

Znamo i da nije izborna godina, ali Vas isto pozivamo i molimo, ne zbog nas, nego zbog Lastovaca kojima treba 18 sati do prve poslovne banke, da svojim autoritetom pokušate nagovoriti poslovnu banku da preispita svoju odluku. Ukoliko to ipak ne bude moguće, pozivamo Vas da se založite kod jedine preostale državne banke da otvori poslovnicu na ovom tako lijepom, ali tako udaljenom otoku. Interes države, a time i županije bi trebao biti da Lastovo ima poslovnicu ako ne privatne, onda bar jedine preostale državne banke, i čak ako to nije ekonomski opravdano, iako u to čisto sumnjamo. Gospodine župane, pozivamo Vas da dokažete i u ovom konkretnom slučaju pokažete svoju veliku brigu za Lastovo.

Nadamo se da su epizode sa dosadašnjom pomoći Lastovu, kao što su bile pomoć deblokadi računa Općine namjenskim sredstvima koja se moraju utrošit u određene projekte, iako ih je pojela ovrha, kao i kad ste ostali „gluhi“ na vapaje otočana vezane uz katamaran Jelena, iako je to bilo dogovoreno kod Vas na sastanku, sada iza nas, te da će te okrenuti novu stranicu i stvarno pomoći Lastovu. Lastovci će Vam biti zahvalni.

Županijski odbor SDP-a DNŽ-a

Popularni Članci