Međunarodna konferencija Adriatic Wood Days 2019. u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić pozdravio je u ponedjeljak, kao izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, sudionike konferencije Adriatic Wood Days 2019. koja se održava u Župi dubrovačkoj.

Riječ je o međunarodnoj konferenciji iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, gradnje drvom, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija, a u dva dana organizirat će se rasprave, paneli, radionice, razmjene projektnih ideja i dodatni sadržaji koji uključuju teme biomase i obnovljivih izvora energije, certificiranja, dizajna itd.

Župan Dobroslavić rekao je u svom pozdravnom govoru kako ga veseli da se ova konferencija ponovno održava u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

”Blagoslovljeni smo kvalitetnim drvom i dužni smo ga čuvati i pravilno koristiti. Želim pohvaliti Hrvatski drvni klaster na organizaciji. Turizam i drvna industrija se neizostavno vežu i važno je da se hrvatsko gospodarstvo naslanja međusobno”, rekao je župan Dobroslavić.

Sudionike je pozdravio i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

”Naš razvoj je na drvetu, trudit ćemo se da se sirovina koristi ekološki i ekonomski. Moramo se brinuti za naš slavonski hrast za dobrobit svih nas”, rekao je Galić.

Popularni Članci