Načelnik Lasić uputio otvoreno pismo Ministarstvu: Novi prijedlog Zakona će samo multiplicirati postojeće probleme

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je otvoreno pismo ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, a povodom novog prijedloga Zakona o prijevozu u cestovnom prometu. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Ovim putem želim izraziti svoje neslaganje s novim prijedlogom Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, a koji se tiče obavljanja auto taksi prijevoza. Naime, prijedlogom se ide u smjeru ograničavanja utjecaja lokalne samouprave u davanju koncesija za obavljanje auto taksi prijevoza što će po mom mišljenju rezultirati još većom anarhijom, zagušenošću te osjetnim smanjivanjem sigurnosti i kvalitete usluge.

Mišljenja sam kako postojeći Zakon treba doraditi kako bi se zaštitili auto taksi prijevoznici, ali s druge strane trebalo bi povećati i kontrolu onih koji nelegalno obavljaju tu djelatnost. Držim i kako je neophodno uvesti modalitet prema kojem bi u slučaju kršenja pravila prekršitelji mogli lakše biti sankcionirani gubitkom koncesije. Prijedlog Zakona, kao što je i navedeno, ne bi riješio postojeće probleme već bi ih samo multiplicirao".

Načelnik Božo Lasić

Popularni Članci