NAGRADA ZA NAPORE I REZULTATE Ravnatelj dubrovačke bolnice primio priznanje zbog dobrog rada rodilišta

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić primio je priznanje  "Rodilište - prijatelj djece" za rodilište u Općoj bolnici Dubrovnik.

U skladu s kriterijima globalne inicijative za promicanje i podršku dojenja 'Baby - Friendly Hospital Initiative' koju su pokrenuli Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF 1991. godine, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske i Ured UNICEF-a za Hrvatsku obnovili su naziv Rodilište - prijatelj djece za rodilište OB Dubrovnik i rodilište DZ Metković, u znak priznanja za učinjene napore i postignute rezultate u humanizaciji odnosa prema majci i djetetu, poticanju dojenja i kvalitetnoga ranog odnosa između roditelja i djece, izvijestili su iz OB Dubrovnik. 

Također, u Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske Opća bolnica Dubrovnik dobila je Potvrdu za uspostavu obaveznog sustava kvalitete uz 96 posto ispunjenih standarda odnosno ostvarenih 402 od 440 mogućih bodova. 

Potvrdu su u ime Opće bolnice Dubrovnik preuzeli pomoćnik ravnatelja za kvalitetu infektolog Stjepan Đuričić, dr.med. spec. i voditelj Odjela za kvalitetu, edukaciju, suzbijanje bolničkih infekcija i vanjske pacijente Niko Car, mag.med.techn. 

Postignuti rezultat prikupljen vanjskom procjenom, predstavljen je predstavnicima Svjetske banke 26. rujna, a rezultat je službeno prihvaćen od Svjetske banke 31. listopada pri čemu je Opća bolnica Dubrovnik u potpunosti uspostavila sustav obaveznih standarda kvalitete zdravstvene zaštite. Uspostavljeni sustav obaveznih standarda kvalitete zdravstvene zaštite predstavlja međukorak prema akreditaciji bolnice i stalnom unapređenju kvalitete zdravstvene zaštite prema novom Pravilniku o akreditacijskim standardima kvalitete za bolničke zdravstvene ustanove.

Popularni Članci