Dobroslavić predstavio najvažnije projekte koje je Vlada na sjednici u Dubrovniku dovela bliže realizaciji

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
"Učinci sjednice Vlade u Dubrovniku na daljnji razvoj Dubrovačko-neretvanske županije" bila je tema konferencije za medije na kojoj se župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i ravnateljicom Razvojne agencije DUNEA Melanijom Milić osvrnuo na donesene zaključke Vlade koji se odnose na projekte čija je ukupna vrijednost ugovora 4,5 milijardi kuna.

Župan Dobroslavić iskazao je zadovoljstvo načinom na koji Vlada pristupa problemima u regijama te je naveo kako je pozitivna inicijativa održavanja sjednica po županijama i gradovima diljem Hrvatske. Nakon sjednice Vlade, koja se održala u Kneževu dvoru u Dubrovniku prije mjesec dana, župan Dobroslavić je istaknuo projekte koji su dobili potvrdu za realizaciju.

- Tu je 12 projekata koji smo mi nosili u strategijama i planovima te su ključni za razvoj Županije, a podijeljenu su u svim krajevima. Naš prisup je da ravnomjerno razvijamo sve dijelove Županije i ustrajat ćemo s ministarstvima da se svi projekti realiziraju. Zadovoljni smo što je Vlada prepoznala potrebe i donijela zaključke te da su spremni ispuniti sve što smo zacrtali - kazao je župan Nikola Dobroslavić koji je nabrojao projekte.

Naime, riječ je o izgradnji brze ceste Zračna luka - Grad, Osojnik, te povezivanje Osojnika s Pelješkim mostom, a kasnije mosta i Metkovića što je planirano autocestom; povezivanje pelješke ceste od Brijeste do Perne s obilaznicom Orebića; ulaganje u lučku infrastrukturu: Ubli, Vela Luka, Prigradica, Puntin, Polačište, Perna, Donje čelo, Trpanj i ulaganje u luku Ploče; financiranje je dobio i projekt zaštite doline Neretve od zaslanjenja, centar za gospodarenje otpadom, kongresni centar, financiranje u OŠ Cavtat, financiranje dnevne bolnice u Metkoviću te integrirana ulaganja na području Grada i doline Neretve,a pokrenuti su postupci davanja koncesija zona na Lastovu.

- Tri najvažnija cilja smo zacrtali 2009. godine kada smo preuzeli odgovornost za ovu Županiju, a to su postupak pokretanja gradnje Pelješkog mosta, očuvanje regionalnost statusa Županije i nastavak gradnje autoceste do Dubrovnika. Ova Vlada je riješila pitanje mosta i očuvanje teritorijalnog integriteta, a nadamo se da će i treći strateški interes - rekao je župan Dobroslavić.

Popularni Članci