DESET TISUĆA EURA Obitelj nestale Slovenke na području Mljeta nudi novčanu nagradu za bilo kakvu informaciju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: FB
Državljanka Slovenije Alme Novljan nestala je na Mljetu 26. lipnja od kada joj se gubi svaki trag.

Njezina obitelj objavila je na Facebook stranici Tražimo Almo kako daje nagradu od deset tisuća eura  za informaciju koja će dovesti do pronalaska nestale te mole sve koji znaju bilo što da to jave policiji ili na broj 112. 

Alma Novljan inače je visoka 162 cm, srednje je građe, ima plavu kosu i kestenjaste oči te okruglo lice. U trenutku nestanka na sebi je imala crnu majicu s natpisom ‘BIG BEN LONDON’, bijele kratke hlače i smeđe sandale broj 39.

U potražnoj akciji na Mljetu od samoga početka sudjelovali su spašavatelji Stanice Dubrovnik, kolege iz Šibenika, Splita, Makarske, Zagreba, Karlovca, Koprivnice, Vinkovaca, Rijeke, Krapine, Novske, Požege, Orahovice i kolege iz GSSuBiH uz JVP Mljet, DVD Montokuc i djelatnike NP Mljet nije dala rezultata. U jednoj od najvećih potraga ove godine korišteni su apsolutno svi resursi kojima HGSS raspolaže. Pojavila se i informacija kako je nestala viđena na području Dubrovnika. 

Spašavatelji su zajedno s potražnim timovima danonoćno pretraživali sve staze, puteve, brda na Mljetu. Bespilotnim sustavima s termovizijskim kamerama pregledavao se teren iz zraka, a cijela potraga vođena je iz autonomnog zapovjednog vozila u kojem se putem digitalne kartografije i Q gis programa koordinirala cijela akcija. Tehničke ekipe pregledavale su speleološke objekte, a obale su se konstantno pregledavale plovilima. Veliku pomoć u pretrazi iz zraka osigurale su posade HRZ-a.

Usprkos svim korištenim resursima potraga nije dala rezultata niti su uočeni novi tragovi. Potraga se stoga odvija smanjenim intenzitetom do novih saznanja. U međuvremenu se pregledavaju i analiziraju na tisuće fotografija snimljenih iz zraka, a lokalne ekipe pregledavaju područja interesa ovisno o novim saznanjima.

FB

Popularni Članci