ODOBRENA SREDSTVA Županija dobila 55 tisuća eura za sanaciju dijela Umjetničke škole i uređenje i obnovu vrtova Vile Čingrije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Po provedenom Javnom pozivu za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2024., za Program zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Uprava za zaštitu kulturnih dobara, odobrilo je sredstva Dubrovačko-neretvanskoj županiji u ukupnom iznosu 55.000,00 eura za dva prijavljena programa.

Po navedenom Javnom pozivu odobrena su tako sredstva od 40.000,00 eura za građevinsku sanaciju Kompleksa samostana sv. Katarine Sijenske, tzv. Kule na dijelu južne terase vrta Umjetničke škole Luke Sorkočevića u kojoj bi se, nakon uređenja prostora, odvijala nastava za udaraljke glazbenog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića, dok je za hortikulturalno uređenje i obnovu vrtova Vile Čingrije dodijeljen iznos od 15.000,00 eura čime će se dodatno oplemeniti prostor kaskadnih vrtova koji okružuju zgradu Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik.

Uz navedene projekte, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske financirat će sveukupno u okviru Programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima za 2024. godinu, još 32 projekta s područja Dubrovačko -neretvanske županije u sveukupnom iznosu od 924.000,00 eura.

Popularni Članci