Održan sastanak Izvršnog odbora Maratona lađa

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ususret 21. Maratonu lađa koji se održava u subotu 11. kolovoza, u Opuzenu je održan sastanak Izvršnog odbora Maratona lađa, koji uz župana koji je predsjednik istoga čine gradonačelnici Metkovića Dalibor Milan, Opuzena Ivo Mihaljević i Ploča Mišo Krstičević te predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović.

U radu sastanka sudjelovale su i zamjenica župana Žaklina Marević te v.d. pročelnice za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Župan Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se ova tradicionalna manifestacija nastavlja i ove godine te da pripreme uspješno teku.

"Činjenica da Maraton lađa već godinama uživa visoko pokroviteljstvo Predsjednice RH te da svake godine utrku prate i brojni visoki državni dužnosnici kao i velik broj javnih osoba, ali i turista, dokaz su da je ova manifestacija itekako prepoznata kao tradicionalna i vrijedna," rekao je župan.

Predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović iznio je detalje priprema ovogodišnjeg Maratona, na kojem će se natjecati 27 ekipa.

Dodao je i kako je Udruga svojim angažmanom i ove godina uspjela Maraton lađa promovirati kao prepoznatljivu manifestaciju koja čuva tradiciju ovoga kraja, a istovremeno je i atraktivna brojnim gledateljima. U tom smislu, pozvao je i sve turističke zajednice s područje doline Neretve da u suradnji s Udrugom lađara Neretve u svoju promociju za predstojeću godinu i nadalje aktivno uključuju Maraton lađa na Neretvi.

Popularni Članci