PREKINUTE LINIJE ZA ELAFITE Olujni vjetar čupao stabla i električne stupove, kiša prouzrokovala odrone

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Batinić
Tijekom nedjelje i noći s nedjelje na ponedjeljak zaprimljeno je više dojava građana zbog odrona na Jadranskoj magistrali, iščupanih stabala, slomljenih grana i oborenih stupova s područja cijele županije koji su posljedica olujnog vjetra i kiše.

Iz Županijskog centra 112 javljaju kako je bilo i nekoliko dojava zbog požara na stupovima od struje, zbog čega pojedina područja nisu imali napajanje električnom energijom. Sve kvarove  u distribuciji električnom energije dežurne ekipe HEP-a uspješno su otklanjale, ali popravak za  područje Osojnika, Ljubača  i Dube Konavoske, Prožure očekuje se tijekom ujutra.

Inače, Državni hidrometeorološki zavod objavio (DHMZ) u nedjelju je za naše područje oglasio narančasti meteoalarm, no danas je na snazi crveni kada je najavljeno jako i olujno jugo, mjestimice s orkanskim udarima, osobito u drugom dijelu dana. Najjači udari vjetra kretat će se od 90 do 145 km/h. Očekuje se količina oborine od 70 do 110 mm, a vjerojatnost grmljavine je od 60 do 80 posto, stoji na službenim stranicama DHMZ-a.

Prema informacijama iz Jadrolinije prekinute su brodska i trajektna linija za Elafite, Postira i Hanibal Lucić, te trajektna linija Prapratno-Sobra. 

Zbog loših vremenskih uvjeta otkazana je linija Dubrovnik-Bari (Italija) te se putovanje prebacuje za utorak, 30. listopada, s polaskom u 10:00 sati.

Popularni Članci