OMILJENI CVIJET ANE RUKAVINE Provedena humanitarna akcija u organizaciji Foruma žena SDP DNŽ (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Socijaldemokratski Forum žena DNŽ
U subotu 14.04.2018. godine u organizaciji Foruma žena SDP DNŽ  provedena je humanitarna akcija Omiljeni cvijet Ane Rukavine u Dubrovniku, Korčuli, Pločama, Metkoviću, Vela Luci i Blatu. 

Podijeljeno je 1850 cvjetova, a zahvaljujući donacijama građana,  prikupljeno je gotovo dvadesetak tisuća kuna. Važna su sredstva koja će biti usmjerena za rad Zaklade Ana Rukavina, ali važnije je razvijanje svijesti o potrebi darivanja. 

Zaklada svojim radom doprinosi razvoju Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i radu Banke krvi iz pupkovine. Humanitarnoj akciji u Pločama  priključila se  i jedna  sugrađanka, oboljela od teške bolesti, ali zahvaljujući doniranim krvotvornim stanicama je danas zdrava. 

Vlastitim  iskustvom ukazivala je na jednaku važnosti  postojanja i rada Zaklade u sustavu liječenja oboljelih, kao i bolnica.  Pozivala je sugrađane na  odaziv u donaciji sredstava i eventualnom upisu u Registar donatora, kako bi mnogi oboljeli imali pravo na život.  Time je naglasila značaj Aninih riječi i apela " Želim život" .

Ovom prilikom predsjednica Foruma žena SDP DNŽ  Slavenka Mušan, zahvaljuje svima koji su dali svoje priloge, kao i kolegicama, koje su se uključila u ovu, svima nama važnu humanitarnu akciju.

Popularni Članci