OSTVARUJE SE MILENIJSKI PROJEKT! Dobroslavić: 'Ugovor za izgradnju Pelješkog mosta mogao bi se potpisati kroz 15-ak dana'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (Dkom) odbila je obje žalbe koje su podnesene na odabir kineskog konzorcija predvođenog China Road nad Bridge Corporation za gradnju Pelješkog mosta. Time su otklonjene sve prepreke za početak ovog, kako ga mnogi nazivaju, milenijskog projekta, a posebno zadovoljstvo je izrazio župan Nikola Dobroslavić.

„Uvjeren sam kako će se sada konačno početi graditi Pelješki most jer su odbačene žalbe na odabir izvođača radova. Time je potvrđen izvođač radova, radi se o kineskoj kompaniji koja je dala najpovoljniju ponudu i vjerujem kako će se skoro potpisati ugovor,“ izjavio je Dobroslavić.

Govoreći o rokovima, kazao je kako je sada sve stvar Hrvatski cesta i kineske kompanije kad će napraviti ugovore i potpisati ih, a mišljenja je kako će to uslijediti za nekih petnaestak dana.

Na pitanje je li realno očekivati kako bi gradnja mosta mogla krenuti na ljeto, Dobroslavić je kazao kako će ugovor sigurno biti potpisan do ljeta, a dodao je kako će radovi započeti nakon što izvođač pripremi gradilište.

„To ne mogu procjenjivati no znamo kako je rok za izgradnju mosta utvrđen ugovorom, a tih se rokova izvođač mora držati. Hoće li početi malo prije ili malo kasnije, to je do njegove organizacije,“ zaključio je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Popularni Članci