Političar s Korčule nositelj je liste za X. izbornu jedinicu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aida Čakić
Predstavnici koalicije Naša Hrvatska koju čine Socijaldemokrati, Hrvatski laburisti – Stranka rada i Demokrati, zajedno su s političkim saveznicima Nezavisnom platformom Sjever, IDS-om i PGS-om, u petak predali izborne liste. 

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović tom je prilikom naglasio kako je lista koju Naša Hrvatska predstavlja sastavljena od ljudi koji su svojim dosadašnjim životima, profesionalnim karijerama i političkim djelovanjem dokazali da imaju veliki moralni, ljudski i intelektualni integritet.

Vidović ujedno je predstavio i nositelje lista. Nositelj liste za X. izbornu jedinicu je načelnik Općine Smokvica Kuzma Tomašić, inače bivši SDP-ovac.

Savez Naša Hrvatska izaći će u osam izbornih jedinca, dok će u dvije podržati svoje partnere, u III. Nezavisnu platformu Sjever, a u VIII. IDS i PGS:

1. Davorko Vidović
2. Vlado Šola
3. Nezavisna platforma Sjever
4.Domagoj Hajduković
5. Vilim Ribić
6. Nikša Vukas
7. Nataša Novaković
8. IDS, PGS
9. Franko Vidović
10. Kuzma Tomašić

"Velika je vrijednost i potvrda naše političke filozofije da pokažemo da su političke stranke ovdje da organiziraju kvalitetan politički život, da otvore prostor za ljude koji znaju i mogu rješavati probleme, a ne da budemo klijentelistička sekta koja se organizira tako da bi vlast shvatila kao plijen po kojemu će se dodjeljivati sinekure, unosni poslovi, ono što smatramo najvećim problemom ove zemlje“, izjavio je Vidović.

Istaknuo je kako Socijaldemokrati žele radikalno promijeniti način na koji se upravlja Hrvatskom, u svim segmentima i područjima.

Poručio je biračima neka dobro razmisle i pogledaju tko im što nudi.

„Bojim se da s jedne strane imamo puno praznih riječi, a s druge puno teških riječi. Smisao je našeg shvaćanja politike barba za ozbiljnost, odgovornost i dostojanstvo, to je naš politički put i to je ono što ćemo građanima pokazati, da postoji alternativa. Ne sijemo ni buru ni bijes, nego želimo građanima ove zemlje ponuditi odgovore na najvažnija pitanja koja ih muče“, zaključio je predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović.

Popularni Članci