POSEBNA OMOTNICA Županija osigurala 28 milijuna eura bespovratnih sredstava za projekte na otocima i Pelješcu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Olja Ljubišić
Dubrovačko-neretvanska županija i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU potpisali su 15. travnja  ‘Sporazum o provedbi teritorijalne strategije Dubrovačko-neretvanske županije’ vrijedan 28 milijuna eura bespovratnih sredstava.

Vlada RH uvela je po prvi put, u okviru sredstava fondova EU, posebnu omotnicu za otoke, što je pokazatelj razumijevanja položaja u kojem se nalaze naši otoci i brige za otočna područja. Ukupna bespovratna sredstva za sva otočna područja iznose 150 milijuna eura, dok su ona za Dubrovačko-neretvansku županiju 28 milijuna eura.

Županija je prethodno donijela Teritorijalnu strategiju za otoke, na Otočnom partnerstvu utvrdila popis projekata kojim je prihvaćanjem osigurana mogućnost i županiji i svim jedinicama lokalne samouprave da istaknu svoje prioritetne projekte. Tako će u sklopu provedbe teritorijalne strategije Dubrovačko-neretvanske županije, biti realiziran ukupno 21 razvojni projekt na otocima i poluotoku Pelješcu, koji su navedeni u tablici koju možete pogledati OVDJE

Popularni Članci