Predstavnici Udruge slijepih Zagreb predstavili dubrovački sapun s točkicama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić i zamjenica župana Žaklina Marević, primile su danas izvršnog direktora Udruge slijepih Zagreb Gorana Denisa Tomaškovića, Nikolu Arbanasa, člana Udruge koji vodi društveno poduzetništvo, te predsjednicu  Udruge slijepih Dubrovačko –neretvanske županije Rosu Matić sa suradnicom.

U uvodnom dijelu sastanka Tomašković kao voditelj projekta prezentirao je ukratko samu ideju nastanka društveno socijalnog poduzetništva Udruge slijepih Zagreb. Projekt je pokrenut 2016. godine s ciljem zapošljavanja nezaposlenih slijepih i visoko slabovidnih osoba na proizvodnji poklon i suvenir sapuna. Tijekom 2017. tržištu su ponudili mozaik sapun, suvenir sapun Grada Zagreba i personalizirani sapun za tvrtke i gradove, te su za potrebe proizvodnje i distribucije osnovali društveno poduzeće u vlasništvu Udruge slijepih, u kojem trenutno radi troje osoba s invaliditetom.

Nikola Arbanas je predstavio personalizirani suvenir sapun Grada Dubrovnika s natpisom na Brailleovom pismu na samom sapunu i vizualima Dubrovnika na kutiji, te inicijativu prema kojoj bi od svakog prodanog sapuna u Dubrovniku određeni prihod išao u korist slijepih i slabovidnih osoba u Dubrovniku.

Cilj ovog društvenog poduzetništva je održivo poduzeće koje će proizvod plasirati na slobodno tržište te ostvarena sredstva vratiti u proizvodnju, zapošljavanje i rehabilitaciju slijepih i slabovidnih osoba.

Zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i zamjenica župana Žaklina Marević su iskazale zadovoljstvo predstavljenim te su podržale inicijativu i najavile daljnju podršku i suradnju po ovom projektu.

Popularni Članci