PRETRESLI TEME OD NERETVE DO MOLUNTA Dobroslavić se sastao s direktorom Hrvatskih voda

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župan Nikola Dobroslavić, zamjenica Žaklina Marević i v.d. pročelnici Miho Baće i Ivo Klaić održali se u ponedjeljak u Palači Ranjina sastanak s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem i njegovim suradnicima.

Hrvatske vode ulažu golema sredstva u vodoopskrbu i odvodnju na području županije, a posebno je bilo govora o projektima navodnjavanja Donje Neretve vrijednom oko 500 milijuna kuna, projektu Gornji horizonti, vodoopskrbi Metkovića, Ivanice, odvodnji u Malostonskom zaljevu i o novom sustavu uslužnih područja u gospodarenju vodama.

Osim o ulaganjima u Općini Konavle za Molunat i Grudu razgovaralo se o ulaganjima u dolinu Neretve. Župan izrazio zadovoljstvo suradnjom Hrvatskih voda i općina, a naglašena je izgradnja obaloutvrda na području Male Neretve i Komina kao i predstojeća ulaganja Hrvatskih voda tako i općine Slivno i Grada Ploča.

Na sastanku je bilo govora i o problematici izvorišta Doljani koja se rješava na nivou općine Čapljina i Grada Metkovića. Među temama je bila i izgradnja primarnog kolektora na području grada Neuma kao četvrte faze u sklopu projekta Komarna-Klek- Neum-Mljetski kanal i rješavanje pravnog statusa tvrtke Mareco koja skrbi o odvodnoj mreži tog sustava.

Popularni Članci