KAD MOŽEMO OČEKIVATI TOPLIJE DANE? RTL-ov Vikić Topić prognozira vrijeme narednih dana na jugu Hrvatske

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Na području Dubrovačko-neretvanske županije, osobito na njenim južnim dijelovima, danas će biti pretežno oblačno, u idućim satima uz još oborina, komentirao je RTL-ov prognostičar Nikola Vikić-Topić.

"U unutrašnjosti će padati susnježica i snijeg pri čemu se može stvarati i tanji pokrivač. Na obali i otocima će padati uglavnom kiša, samo prolazno može biti i malo susnježice te snijega, no uz more se on neće zadržavati na tlu", komentira Vikić-Topić te dodaje kako su jugo i levant koji su puhali noćas, rano ujutro okrenuli na buru koja je već poprilično ojačala, pa sad ima jake i olujne udare.

"Sredinom dana će vjetar oslabjeti, kako se ono kaže, bura ide na ručak, no navečer će ponovno jačati. Mogući su udari do 80 km/h", prognoza je RTL-ovog Vikića-Topića.

"Sutra će biti promjenjivo oblačno uz više sunca te većinu dana neće ništa padati. Temperatura će biti malo viša no tramuntana i bura će ojačati pa će i dalje biti hladno. Tek kasno navečer, iza 22 sata, uz obalu te na otocima može biti malo prolazne kiše. Za vikend će biti još sunčanije uz manje oblaka, a samim time i manju mogućnost za kišu. Temperatura će još porasti, a bura i tramuntana oslabjeti tako da će ponovno biti ugodnije. 

U svakom slučaju, ovo malo susnježice i snijega kojih će danas biti, neće se dugo zadržavati, no svejedno budite malo oprezniji u prometu, ponajprije u unutrašnjosti. Više sunca stiže sutra, a malo toplije vrijeme za vikend", poručio je RTL-ov prognostičar Nikola Vikić-Topić.

Foto: arhivska

Popularni Članci