PROJEKT VRIJEDAN 16 MILIJUNA Luka u Trpnju kreće u rekonstrukciju, potpisani ugovori

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Ugovor o izvođenju radova 'Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet u Trpnju' potpisan je danas u Ranjini između investitora  Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije i izvođača radova tvrtke Texo Molior d.o.o iz Cavtata. Ukupna vrijednost investicije iznosi 15,837.777,00 kuna, a rok izvođenja radova je tri godine. Financiranje je osigurano kroz sredstva Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Dubrovačko–neretvanske županije i Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije.

Radovi će se izvoditi u dvije faze. Prva faza, vrijedna šest milijuna kuna, planira se završiti do lipnja 2020. godine. Zbog sezone bi se prekinulo s radovima. U listopadu bi krenula druga faza, nešto manje od 10 milijuna kuna. Sve bi trebalo biti gotovo do sezone 2021. godine. Ovo je jedan od osam velikih lučkih infrastrukturnih projekata, a za četiri od njih osam su osigurana sredstva," izjavio je zamjenik župana Joško Cebalo dodavši kako u narednih nekoliko dana kreće raspisivanje natječaja za tri projekta.

"Do kraja godine očekujemo dobivanje građevinske dozvole za projekt luke Korčula i rekonstrukciju rive Ubli na Lastovu," najavio je Cebalo.

Načelnik Općine Trpanj Jakša Franković je podsjetio kako je projekt počeo još 2010. godine.

"Onda je došlo do proširenja, a uslijed korištenja luke pokazala se potreba za dodatno proširenje kako dio prometa ne bi stajao na državnoj cesti. Zato idemo u fazu B i C. U tom projektu je obuhvaćena dizalica za istezanje većih plovila, ali i istezalište za manje brodove što može koristiti i nama i našim gostima," istaknuo je.

Direktor Županijske lučke uprave Antun Banovac kazao je kako se ovom fazom proširuje 175 metara rive.

"Vodili smo računa da nakon završetka trajektnog dijela mislimo i o komunalnom vezu. Dogradnjom ćemo napraviti rampu od šest metara za istezanje brodica te ćemo imati šest metara kolničke trake pa će se urediti protočnost. Idemo 4,5 metra u more i dobivamo na protočnosti," izjavio je.

Antonio Deranja je ispred Texo Moliora zahvalio na ukazanom povjerenju te kazao kako će ga oni, kao izvođač radova, i opravdati.

V.S./I.B.

Popularni Članci