PROSLAVILI USPJEŠNU GODINU Tko se družio na tratamentu Lučke uprave i predstavljanju knjige Nevena Jerkovića (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Zaposlenici Lučke uprave Dubrovnik na čelu s ravnateljem Blažom Pezom danas su organizirali blagdanski tratamenat u restoranu Trattoria Sunset Beacha te tako simbolično obilježili uspješnu poslovnu godinu koja je iza njih. 

Blagdanskom druženju je prethodilo predstavljanje knjige 'Putnički krstaši u Dubrovniku 3 - bordarska društva' autora Nevena Jerkovića. 

"Ovo je završetak jedne trilogije o kružnim putovanjima u Dubrovniku, a obuhvaća razdoblje od 1844. godine pa do početka 21. stoljeća. Knjige predstavljaju presjek dolazaka tih brodova, njihove itinerare po Mediteranu i gdje se Dubrovnik u svemu tome nalazio. Treća knjiga je namijenjena brodarskim društvima i njihovoj ulozi. Naime, Dubrovnik kao trade mark se jako dobro prodaje u svijetu. S obzirom na to kako je jedino prometno sredstvo kojim ste mogli doći u Dubrovnik bio brod punih 100 godina, sve do početka '60-ih godina prošlog stoljeća, bordovi na kružnim putovanjima su promovirali svoja putovanja, pa tako i luke u koje uplovljavaju. Moderni turizam koji u Dubrovniku počinje između dva svjetska rata, a nakon drugog svjetskog rata Dubrovnik je već imao trade mark odnosno brend," izjavio je Jerković. 

Tko se družio na tratamentu, provjerite u fotogaleriji. 

Popularni Članci