PROVJERILI SMO CIJENE Ryanair stiže u Dubrovnik!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Najpoznatiji europski niskotarifni avioprijevoznik od ove sezone povezuje jug Hrvatske s Dublinom

Ryanair, najpoznatiji europski niskotarifni avioprijevoznik, od ove godine kreće s dolascima i odlascima iz Dubrovnika. Irska kompanija će za sada povezivati Dubrovnik isključivo s Dublinom, a povratne karte je već moguće kupiti na njihovim web stranicama. Ova linija kreće s prometovanjem u lipnju, a trajat će sve do kraja listopada

Zanimljivo cijene iz Dubrovnika bit će skuplje nego što su putnici Ryanaira naviknuli. Tako će se cijene za jednosmjernu kartu kretati od 60 do 120 eura, što hoće reći da će povratne karte iz Dubrovnika do Irske doći više od 100 eura i to samo s malom ručnom prtljagom. Naravno i dalje je ta cijena povoljna obzirom da let do Irske traje više od tri sata.

U isto vrijeme let iz Zadra do Dublina moguće je kupiti za 35 eura u jednom smjeru što je duplo jeftinije nego za let iz Dubrovnika. Dugi niz godina Ryanair je u Hrvatskoj koristio isključivo Zadar, zbog nižih aerodromskih pristojba i manjih cijena usluga koje plaćaju po putniku, a želja im je bila letjeti i Zagreb, Split, a posebno Dubrovnik no u tim zračnim lukama nisu željeli pristati na smanjene cijene zbog drugih avio prijevoznika. Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić kazao nam je kako oni prema irskom avioprijevozniku nemaju nikakve beneficije, što hoće reći da je Ryanair bio taj koji je popustio u pregovorima.

-Kakvi su uvjeti drugim kompanijama, tako je i s Ryanairom, cijena za sve je jednaka, nitko nema posebnih pogodnosti, i svi su dobrodošli na dubrovački aerodrom – istaknuo je Luetić dodavši da će tijekom ove sezone biti novih razgovora s irskim avioprijevoznikom, pa se možda dogovore i neke druge linije za 2020. godinu.

Luetić dodaje da tijekom zime dubrovačka Zračna luka daje avioprijevoznicima brojne popuste kako bi ih privukla za letove od početka studenog do kraja ožujka. Neke usluge su avioprijevoznicima, čak i besplatne.

-Ove i prošle godine imali smo lijepi broj letova zimi. Barcelona, Rim, London, Frankfurt, Varšava, Istanbul… i iz tih destinacija je moguće nastaviti let bilo gdje na svijetu, međutim, neki avioni nisu puni. Jučer smo, primjerice, iz Frankfurta imali svega 15 putnika. Bojim se da će neke aviokompanije odustati od letova zimi, jer su im avioni slabo popunjeni. Problem je što ništa u Dubrovniku ne radi prvi, drugi i treći mjesec. Advent je dobar, ali iza je velika rupa, koju bi turistički radnici, ako žele goste zimi, trebali popuniti – zaključuje Luetić.

Osim u Dubrovnik, od ove sezone Ryanair kreće s letovima i za Split.

Popularni Članci