ZAŠTO ŽUPA DUBROVAČKA NEĆE IMATI ZABAVNI PARK? 'Suradnja je bila dogovorena dok se nije pojavio načelnik s obustavom radova i ucjenom'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: TS
Na službenim stranicama Adrenalinskog parka 'Sveta Ana' napisano je objašnjenje zašto Župa dubrovačka neće dobiti zabavni park ispred trgovačkog centra Sub city koji je već odavno prema najavama trebao biti otvoren.

Vlasnici Adrenalinskog parka 'Sveta Ana' najavljivali su već otvaranje zabavnog parka u Župi dubrovačkoj početkom prosinca, a sada je izgleda priča u potpunosti obustavljena. Post prenosimo u cijelosti.

"Sigurno ste se pitali gdje je zapelo s parkom ispred Sub-a. Dugo sam razmišljala kako da započnem pisati ovaj post. Rado bi počela s aktualnim stanjem u državi, ali ne treba vam objašnjavati ništa. To se dogodilo i s našim parkom.

I u ovaj projekt smo unijeli puno ljubavi, kreativnosti i novca. Ali kod nas vladaju neki drugi zakoni. Problem nastane ako niste taj tip. Ja nisam.

I iz tog razloga Župa Dubrovačka neće imati prekrasno igralište za djecu. Ugovor smo potpisali prije skoro pola godine. Uzeli smo teren u najam ali do prije par dana dok nismo odustali nije nam dopušteno bilo korištenje terena na koji smo imali zakonsko pravo.

Nismo prekršili niti jedan propis. Suradnja je bila dogovorena. Dok se nije pojavio načelnik sa obustavom radova i ucjenom. Radovi su nam obustavljeni bez ikakvog logičnog objašnjenja osim što je traženo da pored svih ulaganja napravimo dodatno i omanji Arboretum od skoro pola milijuna kuna o vlastitom trošku.

Na što nismo pristali. Niti je to bilo navedeno u ugovoru koji smo potpisali. Niti je djeci bio potreban Arboretum u sred zabavnog igrališta. Privatno zemljište i privatan park. Ali u "tuđoj kući" šerif se pita ili nećete raditi. U međuvremenu smo izgubili veliko ulaganje, sredstva moramo tražiti natrag sudskim putem ako ih ikada više i vidimo. Ulaganje toliko veliko da ne bi bili ga isplatili ni za 20 godina. Ali volimo djecu i volimo parkove.

Sad rasprodajemo opremu i odlučili smo se povući iz posla. Jako sam razočarana činjenicom da dok su Sub i Općina se nadmudrivali, nitko se nije zapitao kako je nama i koje gubitke mi brojimo neradom od 6 mjeseci i polomljenom opremom na zemljištu na kojem nam je zabranjeno bilo i osigurati opremu. Uglavnom, razumijem mlade koji odlaze, ovdje se nema više što spašavati. Zadržati ćemo samo paint na Poljicu, sve ostalo prodajemo. Hvala na razumijevanju. U nadi u bolje sutra," napisano je na stranicama Adrenalinskog parka.

Popularni Članci