TAKO SU TO RADILI NAŠI STARI Počela berba grožđa u Konavlima (FOTO)
Trganje je započelo srdačnom dobrodošlicom domaćina i berbom grožđa u vinogradu Iva Karamana, dok su i ostali konavoski vinari sudjelovali u ovoj manifestaciji donošenjem grožđa u Franjevački samostan u Pridvorju. Nakon berbe i prikupljanja grožđa uslijedila je tradicionalna izrada misnog konavoskog vina. Djevojke u konavoskoj nošnji, zajedno s posjetiteljima, demonstrirale su kako se vino radilo u prošlosti. Cijeli je događaj protekao u pozitivnom ozračju, uz vino te tradicionalni ples i pjesme KUD-a Stjepan Radić.
Agroturizam Konavle i gvardijan franjevačkog samostana zahvalili su se svima koji su sudjelovali u ovoj akciji, kao i svima koji su do sada sudjelovali u promoviranju Konavala i međusobnog zajedništva. "Posebno hvala Dubrovnačko-neretvanskoj županiji što je prepoznala važnost ovog događaja i financijski ga podržala", poručili su.
Ovim događajem Agroturizam Konavle započinje s brojnim podsezonskim aktivnostima.