SINOVI I KĆERI NERETVE Članovi građanske inicijative nabrojali zahtjeve, traže bolju zdravstvenu skrb

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Službene stranice Grada Metkovića
Članovi građanske inicijativa okupljeni u Facebook grupi Sinovi i kćeri Neretve nabrojali su zahtjeve kako bi imali bolju zdravstvenu skrb.

Traže izgradnju Dnevne bolnice, također traže očitovanje je li potrebna Opća bolnica za dolinu Neretve te se za istu zalažu, žele zdravstvenu zaštitu 24/7.

Uključujući uvođenje hematoloških aparata u domove zdravlja i Hitni medicinski prijem, vraćanje HMP-a pod okrilje Doma zdravlja Metković, uvođenje dodatnog medicinskog tima za HMP Metković, kupnju kompletne opreme koja nedostaje u Domu zdravlja Metković, posjedovanje ampuliranih antibiotika(pedijatri) i kupnja defibrilatora.

Osim tpoga, kao zahtjev su postavili hitnu izmjenu pravilnika o upotrebi CRP analizatora, nadalje žele uvođenje medicinske helikopterske službe s bazom u dolini Neretve ili na Pelješcu. Također, da sva mjesta uz Neretvu imaju osvjetljena mjesta za noćno slijetanje MORH helikoptera MI-8 za hitne potrebe.

Žele da policijski helikopter bude na raspolaganju 12 mjeseci s dežurnim liječnicima ili da dežurstvo MORH-a u Splitu bude i izvan radnog vremena sa liječnicima iz KBC Split.

Također, zahtjev je da se podignu plaće medicinskim djelatnicima, omoguće dodatne specijalizacije i osiguraju stimulasni. Traže pronalazak liječnika za Metković; ginekologa, ortopeda i ostale specijaliste.

Žele model da grad uzme u najam POS stanove za liječnike potrebnih specijalizacija i da ih dodjeli njima dok su tu besplatno uz eventualne novčane premije da ih se motivira da dođu, a taj bi kadar kasnije kamogao raditi u Općoj bolnici. Iste traže za Opuzen i Ploče.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić dolazi na radni sastanak u Metković 31. siječnja kako bi razgovarao o poboljšanju zdravstvene skrbi. Razgovarat će unapređenja zdravlja i zdravstvene zaštite stanovnika doline Neretve u prostorijama Gradske knjižnice Metković, objavljeno je u grupi 'Sinovi i kćeri Neretve'.

Popularni Članci