SLUČAJ RIJEČKIH ŠKOLARACA Tvrtka s Korčule poslužila djeci ličinke moljca u hrani

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Davor Puklavec/PIXSELL
Tvrtka Blato 1902, čije je sjedište u Blatu na Korčuli, poslužila je djeci u produženom boravku Osnovne škole Dolac u hrani ličinke kuhinjskog moljca.

Slučaj se dogodio jučer, a zapanjio je cijelu Hrvatsku.

Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) Primorsko-goranske županije utvrdio je riječ o ličinkama kuhinjskog moljca. Prema riječima voditelja Epidemiološkog odjela NZJZ-a Dobrice Rončevića, prvom analizom je utvrđeno da su u hrani pronađene ličinke kao nepatogeni organizmi koje se može naći u sirovini za hranu biljnog podrijetla, kao što su brašno, ječam ili grah, a takva termički obrađena hrana nije štetna za ljudsko zdravlje, objavili su lokalni mediji.

Cijenila je da je Osnovna škola Dolac proaktivno reagirala obavijestivši vijeće roditelja i pokrenuvši postupak raskida ugovora s dobavljačem.

Revoltirani roditelji požalili su se novinarima da i inače hrana koju djeca dobivaju u školi nije odgovarajuće kvalitete. Najavili su da će zahtijevati da se raskine ugovor o dostavi hrane s tvrtkom Blato 1902. Doznaje se da ta tvrtka dostavlja hranu i u neke druge riječke škole, pa su tako i u Osnovnoj školi Pećine u ponedjeljak u ručku bile ličinke, piše Index.hr.

Popularni Članci