STRAHUJU OD POJAČANOG ZRAČENJA Stanovnici Zamasline zabrinuti: Postavili su nam ogroman odašiljač, sumnjamo na ilegalne radnje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Čitatelj
"Moramo se boriti da spriječimo nehumane radnje koje nam se događaju", poručio je Marko Limov, stanovnik  Zamasline koji sa svojim sumještanima ovih dana vodi borbu zbog postavljenog odašiljača neposredno u blizini obiteljskih kuća.

Prema riječima stanovnika Zamasline antene su postavljene od strane Hrvatskog telekoma, a stanovnici naselja sumnjaju kako investitor nije imao potrebne dozvole za gradnju.

- Kad su ljetos postavljali postolje odmah smo im rekli da ne pomišljaju tu staviti odašiljač jer je jako blizu obiteljskih kuća. No, ovih dana, radnici su došli i postavili odašiljač, a da nas ništa nisu pitali. Doslovno su u dva dana napravili posao, čak su radili i po kiši - kazao je Marko Limov koji je pitao ljude koji su postavljali antenu imaju li sve potrebne dozvole. Prema njegovim riječima, pokazali su mu neko rješenje iz 2014. godine na kojemu se ne vidi ništa konkretno poput dozvole ili sličnoga.

Stanovnici Zamaslile inzistirali su da razgovaraju s odgovornom osobom nakon čega su telefonskim putem stupili u kontakt s poslovođom poslovođa iz Dubrovnika.

- Čovjek se predstavio kao predstavnik tvrtke Ericsson, ali je rekao kako nije ovlašten za davati izjave. Pitao sam ga tko im je dozvolio gradnju na što mi je on odgovorio kako je to uobičajen način da rade - pojasnio je Limov koji je inače po struci ekonomist, a godinama je bio aktivan član eko udruge te je radio na jednom HRT-ovom serijalu o ekološkim temama. 

Limov je posebno zabrinut zbog pojačanog zračnje odašiljača te pojave karcinoma što je često povezano. 

- Ljudi se s razlogom bune, to je jako blizu kuća. Ovakvih slučajeva je bilo posvuda u Hrvatskoj, sjećam se u Zagrebu, Mokošici  i drugdje pa bi mještanima rekli kako je to privremeno rješenje dok ne pronađu neko drugo, a zapravo bi tako ostalo zauvijek - zaključio je za Dubrovački dnevnik stanovnik Zamasline Marko Limov koji skupa sa svojim sumještanima zabrinut zbog nedavno postavljenog odašiljača u naselju.

A. Čakić

Popularni Članci