PRIPAZITE NA DVIJE STVARI Evo kako izbjeći srpanjsku gužvu u prometu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Pred nama je vikend u kojemu bi uobičajenu srpanjsku gužvu u prometu dodatno mogla otežati i najavljena bura.

Iz Hrvatskog autokluba, prenosi Index.hr, upozoravaju na probleme koji bi se mogli pojaviti na cestama u idućih nekoliko dana.

"Iza nas su dva srpanjska vikenda koji su donijeli gužve na glavnim cestovnim pravcima, osobito na graničnom prijelazu Macelj i zagrebačkoj obilaznici (A3) prema naplati Lučko, a takvo će se stanje u prometu nastaviti i ovoga vikenda jer će mnogi građani Hrvatske krenuti na odmor, ali i zbog početka odmora u dijelu Nizozemske, Švicarske i Njemačke. Mnogi će izabrati neko od turističkih središta na Jadran ili će prolaziti kroz Hrvatsku prema odredištima na istoku Europe", piše u priopćenju iz HAK-a.

"Još prošle godine smo primijetili da mnogi turisti izbjegavaju putovanje vikendima, odnosno subotom i nedjeljom zbog velikih gužvi te za odlazak i povratak s odmora izabiru petak ili ponedjeljak, a takva je praksa nastavljena i ove godine", dodaje se u priopćenju.

Iz HAK-a naglašavaju kako se vrhunac pojačanog prometa očekuje danas, od jutra u smjeru mora, a popodneva u smjeru unutrašnjosti, također, tijekom nedjelje jači promet očekuje se u popodnevnim satima u smjeru unutranjosti.

Prema prognozi DHMZ-a i HRT-a od četvrtka do nedjelje na Jadranu je moguća jaka bura uz olujne udare koja bi mogla donijeti velike probleme u prometu i ograničenja za pojedine skupine vozila na:

- A1 Zagreb-Split-Ploče u zoni tunela Sveti Rok
- A6 Rijeka-Zagreb na dionici čvor Delnice – čvor Kikovica
- te na Jadranskoj magistrali na dionici Bakar-Novi Vinodolski-Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena/Tribanj
- Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.


Na Jadranskoj magistrali (DC8) nema obilazaka za pojedine skupine vozila zbog čega ta vozila moraju pričekati da se vremenski uvjeti normaliziraju kako bi nastavili svoje putovanje.

Popularni Članci