Za 15 radnih mjesta javila se 672 kandidata

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: PIXSELL
Za 15 oglašenih slobodnih mjesta za rad na Carini u Dubrovačko – neretvanskoj županiji javila su se čak 672 kandidata, što znači da se za jedno mjesto natjecalo 45 ljudi, donosi Slobodna Dalmacija.

Nakon prvog testiranja, na kojem su se provjeravale osnove ustavnog ustroja Republike Hrvatske, te provjere znanja, sposobnosti i vještina bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta carinika, preostalo je 260 kandidata, koji su nastavili drugi krug provjere kako bi se došlo do petnaest najboljih i najpredanijih poslu.

Zatim su uslijedili ispiti iz engleskog jezika i poznavanja rada na računalu te razgovor s komisijom, koja je, razgovarajući neposredno s kandidatima, utvrđivala njihove interese, profesionalne ciljeve i motivaciju za rad u državnoj službi. Za kraj je ostavljena psihološka procjena kandidata, koju će obaviti psiholog Ministarstva financija.

Što vodi toliki broj ljudi da se prijavljuju za radno mjesto treće vrste carinika, za što je predviđena srednja stručna sprema, gimnazija, strukovna škola, društvene, prirodne, tehničke, obrtničke, industrijske ili turističko-ugostiteljske struke, znanje stranog jezika i rad na računalu? U prvom redu, to je siguran posao i plaća državnog službenika jer kod privatnika nitko ne jamči prava. Stoga je prosječna plaća od oko 3700 kuna nedosanjani san mnogima, stoji u Slobodnoj Dalmaciji.

Stanislav Soldo / Slobodna Dalmacija
 

Popularni Članci