Zaposlenica Dubrovačke županije trebala je otići u mirovinu, ali nastavila je raditi, iako je napunila 65 godina

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Branki Martinović Vuković produžio se ugovor o radu u Županiji dodatne dvije godine nakon što je navršila 65 godina

Branka Martinović Vuković, bivša zaposlenica Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode Dubrovačko-neretvanske županije, u studenom 2015. godine navršila je 65 godina te joj je sukladno članku 115., stavku 1. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi trebala prestati služba po sili zakona. Međutim, iako je trebala otići u mirovinu Martinović Vuković nastavila je s radom u Županiji. Pitali smo ih zbog čega su produžili ugovor svojoj zaposlenici, iako je prije dvije godine trebala ići u mirovinu.

- Člankom 115., stavkom 2. Zakona o službenicima i namještenicima, određeno je kako se iznimno od stavka 1. istog članka može donijeti rješenje o zadržavanju na radu službenika radi dovršenja poslova ili drugih opravdanih razloga, ali ne duže od dvije godine. Budući da je gospođa Branka obavljala više najsloženijih poslova iz nadležnosti Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode, tako je uz njenu suglasnost, a sukladno članku 115., stavku 2. Zakona, zadržana na radu radi završetka preuzetih poslova. S 31. prosinca 2017. godine prestao je radni odnos gđi. Martinović Vuković – odgovorili su nam iz Županije.

Pitali smo ih kolika je bila bruto, odnosno neto plaća Martinović Vuković u posljednje dvije godine, ali nam to nisu odgovorili. Martinović Vuković bila je politička aktivna kao članica HNS-a, a dio Dubrovčana još se sjeća njenog sukoba s bivšim gradonačelnikom i članom iste stranke Androm Vlahušićem oko golfa na Srđu. Martinović Vuković bila je aktivna i kao županijski sindikalni čelnik službenika javnog sektora.

Popularni Članci