RADNA GRUPA ZA ZAPADNI BALKAN Župan Dobroslavić izrazio podršku ostvarenim reformama u prethodnom razdoblju

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župan Nikola Dobroslavić prisustvovao je sastanku Radne grupe za Zapadni balkan koja djeluje u okviru Europskog odbora regija.

Sastanak u Tirani organiziran je u cilju suradnje i prenošenja iskustava sustavu lokalne i regionalne samouprave Republike Albanije koja je u procesu pristupanja EU. Teme sastanka u Tirani odnosile su se na stanje dosadašnjih reformi lokalne i regionalne samouprave u Albaniji, kao i ukupnom napretku u provođenju potrebnih reformi te novim izazovima koji su još uvjek zapreka otvaranju pregovora za pristupanje EU, a čiji početak se očekuje tijekom 2019. godine.

Župan Dobroslavić u svom izlaganju izrazio je podršku ostvarenim reformama u prethodnom razdoblju, ali naglasio je pritom da se očekuje ispunjenje zacrtanih kriterija u potpunosti. Također, govorio je o važnosti dobivanja odgovarajućih ovlasti za lokalnu samoupravu koje će pratiti financijski programi te predložio veću uključenost regija u procese reformi.

Tijekom boravka u Albaniji, župan Dobroslavić imao je susrete s predsjednikom regije Tirana, Aldrinom Dalipijem te s predsjednicom regije Skadar, Gretom Bardeli u Skadru. Dubrovačko-neretvanska županija ostvaruje suradnju s više albanskih regija kroz realizaciju EU projekata iz programa prekogranične suradnje.

Popularni Članci