Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević i suradnicima obišao završene radove energetske obnove na Gimnaziji Metković

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DNŽ
Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević, pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić, ravnateljicom DUNEA-e Melanijom Milić te gradonačelnikom Metkovića Daliborom Milanom obišao je u ponedjeljak u Metkoviću završene radove energetske obnove na Gimnaziji Metković vrijedne 1,9 milijuna kuna.

„Radovi na Gimnaziji Metković su uredno obavljeni, ovo je hvalevrijedan projekt za koji je Županija uložila 65%, a ostatak je financiran iz Europskih fondova. Također, do sada smo realizirali projekte u vrijednosti od 13 milijuna kuna, od čega je Županija izdvojila oko sedam milijuna kuna, što nije mali iznos, ali nije nam žao zbog toga što se time obnavljaju objekti i štedi se energija”, rekao je župan Dobroslavić.

Župan je istaknuo da je u planu još projekata energetske obnove u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, među kojima je i projekt energetske obnove Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću.

Ugovor je potpisan u lipnju ove godine, a izvođač tvrtka Jukić-DAM radove na obnovi pročelja, stolariji i uvođenju solarne energije završila je puno prije prvotnog roka od deset mjeseci i to bez ometanja nastave.

Inače, već su ranije završeni projekti energetske obnove Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik kao i OŠ Gruda, a u tijeku je energetska obnova Doma za starije u Vela Luci te OŠ fra Ante Gnječa u Staševici.

Ukupna vrijednost svih pet projekata energetske obnove iznosi 13,2 milijuna kuna, od čega su EU sredstva iz Fonda za regionalni razvoj 4,9 milijuna kuna, sredstva Dubrovačko-neretvanske županije 6,8 milijuna kuna, a sredstva Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini 1,8 milijuna kuna.

Popularni Članci