DOBROSLAVIĆ U 'SRIJEDOM OTVORENO': Pelješki most ne utječe na projekt autoceste, dogovorena linija za Lastovo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovačko-neretvanska županija
Župan Nikola Dobroslavić gostovao je danas na HRT-u u emisiji ”Srijedom otvoreno” Radio Dubrovnika. Glavna tema razgovora bila je izgradnja Pelješkog mosta te nedavno potpisivanje ugovora s kineskim konzorcijem China Road and Bridge Corporation. Naglasio je kako se potpisivanjem ugovora napokon Hrvatska spaja u jednu cjelinu te kako je sam događaj najvažniji geostrateški, povijesni hrvatski projekt. Također, velika prednost prometnog povezivanja je naravno snažan poticaj gospodarskom razvoju Pelješca, Korčule, Lastova i Mljeta.

Na pitanje o Strabagovoj tužbi župan Dobroslavić istaknuo je kako ga je najviše zasmetala pompozna najava tužbe u jednom dnevnom listu te ponovio kako smatra da je taj postupak zapravo  tretiranje države kao zemlje drugog reda, jedna nepotrebna krajnost.

”Ugovor je potpisan nakon završenog postupka Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, a ne može se jedna tvrtka na ovakav način obračunavati s državnom administracijom”, rekao je župan.

Također, župan je istaknuo  kako vjeruje da će u projektu izgradnje Pelješkog mosta biti posla za hrvatske podizvođače te da gradnja mosta na nijedan način ne utječe na izgradnju brze ceste do Zračne luke i autoceste do Dubrovnika.

”Mi ustrajemo na tome da autocesta mora ići od čvorišta Metković do Osojnika. Bespredmetno je razgovarati o tome da Hrvatska rješava svoja prometna pitanja kroz drugu državu. Naša tri strateška pitanja su Dubrovačko-neretvanska županija kao samostalna županija odnosno regija, Pelješki most i autocesta od Zagreba do Dubrovnika. Na tome inzistiramo i to je naša sljedeća zadaća”, kazao je župan Dobroslavić.

Odgovarajući na upit slušatelja župan je otkrio i kako će se uskoro riješiti veliki problem nepovezanosti Lastova.

”Mi smo nedavno uspjeli s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture dogovoriti brzobrodsku vezu Dubrovnik-Lastovo”, rekao je župan.

Komentirao je i tijek projekta Dnevnih bolnica u Dubrovniku i Metkoviću te Objedinjeni hitni bolnički prijem, kao i smanjivanje broja upravnih odjela u Županiji.

“Ne mislimo da treba raditi otpuštanja, ali napravili smo racionalniju upravu. Dio ljudi ide u mirovine i taj posao ćemo rasporediti. Mislim da ćemo ovako biti efikasniji” rekao je župan Dobroslavić.

Cijeli intervju možete poslušati na stranicama HRT Radio Dubrovnik.

Popularni Članci