Županijski HDZ-ovci pohvalili Vejića: U Pločama se događa projekt desetljeća

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Županijski odbor HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije uputio je priopćenje koje prenosimo u cijelosti. 

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike u mandatu Pločanina Tomislava Ćorića učinilo je ogromne iskorake u korištenju europskih sredstava namijenjenih osiguranju kvalitetnih sustava vodoopskrbe i odvodnje u cijeloj Hrvatskoj. Riječ je o milijardama kuna koje, putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, osiguravaju kvalitetne i ravnopravne uvjete za život stanovnika mnogih, desetljećima nepravedno zanemarenih, hrvatskih krajeva.

Prema najavama resornog ministarstva i Hrvatskih voda, uskoro počinju i radovi na Aglomeraciji Ploče - projektu vrijednom 200 milijuna kuna bez PDV-a.

Preduvjete za ovaj veliki projekt osigurali su bivši gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić i bivši ravnatelj ustanove Izvor Dino Zmijarević. Nedovoljno je poznato da je prijava za izradu dokumentacije i financiranje potvrde glavnog projekta bila prva u Hrvatskoj. Vejić i Zmijarević su tada, prije više od 5 godina, uspjeli prvom prijavom u Hrvatskoj, osigurati 5 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije, od čega je 85 posto financirano iz EU sredstava. Nakon toga, projekt se počeo realizirati te je ishodišna sva potrebna dokumentacija i dozvole, a ministarstvo koje vodi Tomislav Ćorić i Hrvatske vode, kao i za brojne druge projekte, osigurali su sredstva.

Realizacijom ovog projekta u narednih nekoliko godina izgradit će se mreža od 38 kilometara odvodnje, 16 kilometara vodoopskrbe, 25 crpnih stanica, pročistači i kolektori za 9.000 stanovnika. 

Popularni Članci