ŽUPANIJSKI HSU NE POSTOJI Kraj jednog političkog konvertita, ali i opasno poljuljani penzioneri DNŽ

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika Dubrovačko-neretvanske županije do daljnjega ne postoji.

Naime, ova stranka je na neki način „obezglavljena“, odnosno stavljena je u mirovanje zato što u određenim rokovima gradske i općinske organizacije nisu održale skupštinske izbore što je trebalo biti učinjeno do sredine studenog. Inače, preduvjet da postoji županijska organizacije je postojanje najmanje šest općinskih ili gradskih organizacija, a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji postoje samo tri aktivne podružnice. 

Dok se ne ispune realni uvjeti za postojanje županijske organizacije ove stranke, umjesto predsjednika Iva Margaretića, posao odrađivanja procedure povjeren je dopredsjedniku HSU-a Veselku Gabričeviću. Kao predsjednik Županijske organizacije HSU-a Margaretić je imao zadatak voditi računa o stvarima koje se događaju na terenu, no očito je stanje u stranci nakon lokalnih izbora „izmaklo“ kontroli pa se u zadanom roku nije odradilo ono što je bio posao predsjednika koji okuplja. Upravo zbog tih razloga, stranka se dovela u stanje da defacto ne postoji te je predsjedništvo iz Zagreba donijelo odluku prema kojoj je povjerenje dato Gabričeviću sve u cilju da se ne ugasi županijska organizacija.

Ivo Margaretić 2013. godine imenovan je predsjednikom Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije. Zanimljivo je kako je Margaretić 2005. godine bio kandidat za gradonačelnika dubrovačkog SDP-a kada je pobijedila Dubravka Šuica. Tada je predsjednik SDP-a Ivica Račan raspustio organizaciju i imenovao povjerenika. Margaretić je pošao pod okrilje HDZ-a kao trinaesta ruka u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika gdje mu je očito bilo ugodno jer je trgovao mandatom te postao Predsjednik Gradskog vijeća. 

Popularni Članci